Ontmoeten

25-09-2016

Wanneer mensen elkaar ontmoeten, kunnen er mooie verhalen ontstaan. Die van ons is het meest makkelijk te vertellen, omdat we het zelf hebben meegemaakt, maar het blijft voor ons nog altijd wonderlijk mooi. Het was tijdens een bruiloft van gezamenlijke vrienden. Arjon is bevriend met de ene helft van het paar, Marijke met de andere helft. En zo stonden we allebei op het strandje van Harderwijk getuige te zijn van de verbintenis van een gelukkig stel. En later bleek dat we op hetzelfde moment dezelfde gedachte hadden; “wat zou ik graag net zo’n mooie liefde in mijn leven hebben”. Aan het eind van de avond was het begin van deze nieuwe liefde gemaakt.
Maar een ontmoeting als deze brengt ook keuzestress met zich mee. Bijvoorbeeld de keuze om uit het Brabantse land te verhuizen naar de Veluwe. En daarmee dus een woning opzeggen en een eind weg van familie en vrienden gaan wonen. De keuze maken om uiteindelijk het solliciteren op te geven, omdat het niet echt brengt waar je gelukkig van wordt en het vertrouwen te laten groeien dat je eigen bedrijf het gaat maken. Maar ook de keuze om te gaan voor een grote financiële stap in de vorm van een hypotheek met de koop van ons heerlijke huis. Nu Drumble Dance zo onwijs aan het groeien is, volgt de volgende keuze; hoe verder te gaan met de fulltime betaalde baan van de ander, nu Drumble Dance veel meer werk oplevert en te veel wordt voor 1 persoon? Bij het maken van keuzes kom je altijd in aanraking met allerlei dingen die “moeten”. Je moet rekening houden met de mensen om je heen, je moet rekening houden met je toekomst, je moet rekening houden met verplichtingen. Al dat moeten geeft stress, want waar doe je goed aan? Of creëeren al deze keuzes juist kansen? Kansen om dingen te gaan doen die beter bij je passen, kansen om iets te kunnen betekenen voor anderen, kansen op meer geluk? Welke kant kies je zelf om voor ogen te houden bij het maken van keuzes? Het “moeten” of de kansen?

In contact met klanten zien we ook vaak keuzestress, want er moeten nog zo veel andere dingen gedaan worden, waarmee er geen tijd is voor Drumble Dance, de financiën maken dat er soms keuzes gemaakt moeten worden of er zijn al zo veel andere sporten waaruit gekozen moet worden. En als je dan voor een sport kiest, waar ga je dan voor? Sommigen vinden dat je conditie op moet bouwen, anderen kiezen voor een strak lijf met een wasbordje, het “moet” in elk geval iets opleveren. Best vermoeiend eigenlijk al die overwegingen…
Soms is het ook gewoon genoeg om in beweging te zijn, afstand te nemen van al het moeten en lekker je hoofd leeg te maken. Soms hoef je niet meer dan dat van jezelf te vragen. Wat is het dan fantastisch om te zien dat de mensen die kennis maken met Drumble Dance met name aan het genieten zijn, ontzettend lol hebben en vooral aan het ont-moeten zijn (en ondertussen toch ook echt wel aan hun conditie en spierkracht werken).

Geef jezelf de kans om het te ervaren, we ontmoeten je graag tijdens 1 van onze lessen.
Arjon en Marijke.

2016-06-08-fete-de-la-musique-00b

2 thoughts on “Ontmoeten”

 1. Hey Arjon en Marijke,
  Natuurlijk moet ik even reageren. Wat een goed verhaal. Ik kan me helemaal vinden in keuzes maken en natuurlijk het ont-moeten.
  Ga vooral door met dit initiatief!
  Hartelijke groeten

 2. hay Arjon en Marijke,

  Ik heb je flog eindelijk gevonden en wil ff reageren.
  Wat een leuke manier om elkaar zo te ontmoeten.
  En ja keuzes maken is niet altijd even makkelijk en je hoopt altijd dat het de goede is.
  Nou qua Drumble Dance is het de goeie kan ik zeggen.
  Ik beleef er veel plezier aan en daar voor wil ik jullie bedanken.

Comments are closed.