fbpx

Dankbaar

21-12-2016

Het einde van het jaar is in zicht. Een mooi moment om terug te blikken op wat het jaar ons gebracht heeft. Het was sowieso een jaar waarin we niet stil gezeten hebben. Op privé gebied begon het jaar met ons nieuwe huis, waarin we intensief geklust hebben met veel hulp van de mensen om ons heen. Mensen die menig uurtje voor ons vrij maakten om van dit nieuwe huis ons heerlijke thuis te maken.
Niet veel later was daar het huwelijksaanzoek. Een moment om nooit meer te vergeten. Zo speciaal en ook weer in het bijzijn van een heleboel dierbare mensen. De periode daarna (en deze is nog in volle gang) stond in het teken van het dromen over die grote dag van volgend jaar. Over het maken van plannen hoe we die dag willen beleven en welke elementen we daarin echt een persoonlijk tintje mee willen geven. Want we willen sommige dingen nou echt niet standaard “zoals het hoort”.
Maar het jaar heeft ook momenten van afscheid gekend. Mensen die ineens wegvielen uit zowel privé- als ons beider werkleven. De een nog jong, de ander echt al op respectabele leeftijd. De een onverwacht en de ander niet, maar toch sneller dan we gehoopt hadden. Het maakte dat we even stil stonden bij de rijkdom die we hebben. En dan niet zozeer in geld en materiële zaken, maar vooral in onze gezondheid, in het geluk en de liefde voor elkaar en de mensen om ons heen. Op dat soort momenten ben je daar heel bewust dankbaar voor.

Wat Drumble Dance betreft is het ook een bevlogen jaar geweest. Vanuit het niets starten in een nieuwe woonplaats. En ook op dat gebied hard werken om het van de grond te krijgen en er wat moois van te maken. Dat moois kwam al vrij snel met de eerste vaste wekelijkse lessen, maar ineens ook met een grote BSO waar diverse workshops door werden geboekt. Ook bij deze klus waren er weer veel mensen betrokken, waardoor Drumble Dance ineens toch een stevige fundering heeft en steeds meer mensen ons kennen.
Langzaam groeide het vertrouwen dat Drumble Dance echt aanslaat en dit maakte dan ook dat er op dit gebied mooie dromen ontstonden. Deze dromen worden steeds vaster omlijnd in de plannen die we maken voor de toekomst. Bij die plannen zijn ook weer andere mensen betrokken. Mensen die enthousiast zijn en bereid om mee te denken. Mensen die vernieuwende ideeën hebben, zodat we goed voor de dag komen, maar wel met een persoonlijk tintje.

Naast de nieuwe banden die ontstaan door te bouwen aan het bedrijf, zien we ook dat er onderlinge banden ontstaan tijdens de lessen. Iedere groep heeft lol in het sporten, maar vooral ook met elkaar. Het is zo leuk om te zien dat ieder mens zijn/haar eigen persoonlijke tintje met zich mee brengt en ieder ook zijn/haar eigen toekomstidealen. Sommige idealen van anderen bieden wellicht perspectief op een internationale workshop… Maar wat vooral bijzonder is om te zien, is dat mensen die elkaar een jaar geleden nog niet kenden (oke… uitgezonderd die ene die iedereen uit Ermelo lijkt te kennen), nu lief en leed met elkaar delen. Van geboren kleinkinderen, tot ziekenhuisopnames en helaas ook bij het overlijden van een groepsgenoot.

En dan sta je aan het eind van het jaar ineens een presentatie te geven met al deze groepen samen. Op de plek waar we vorig jaar nog met ons 2-en stonden, staat er nu ineens een groep Drumble Dancers in een shirt met logo. Een waanzinnig groot kippenvelmoment en het bewijs van datgene wat we al bereikt hebben. Maar daarnaast ook een klein en subtiel moment, waarbij zij die er niet meer is wel een plekje kreeg, omdat ze er nou eenmaal bij hoort, we dat belangrijk vinden en het daarmee toch een groot moment voor ons kreeg.

Kortom; wij kijken met dankbaarheid terug op een geweldig mooi jaar en gaan met ontzettend veel plannen en enthousiasme het nieuwe jaar in.
We wensen jullie allemaal hele mooie Kerstdagen met de mensen die je dierbaar zijn en voor het nieuwe jaar ontzettend veel mooie momenten, met liefde, plezier en natuurlijk drum en dans.

We zien jullie graag in 2017 terug!
Arjon en Marijke.